Уплата дијела дуга још држи капије депоније отвореним

В. П.
Уплата дијела дуга још држи капије депоније отвореним

Бањалука - Директор бањалучког предузећа "Деп-от" Ново Грујић пролонгирао је затварање капије депоније у Рамићима код Бањалуке за десет дана комуналним предузећима која су измирила дио дуга, али и онима која планирају да то учине.

Нека од предузећа која имају значајна дуговања према "Деп-оту" већ су уплатила дио дуговања. Грујић је рекао да је Градска чистоћа из Градишке уплатила 50.000 КМ, "Комуналац" из Лакташа 30.000, а "Парк" из Прњавора 20.000 КМ.

- Бањалучка "Чистоћа" је уплатила 110.000, а имам обећање да би најкасније до краја дана требало да уплате додатних 60.000 марака - рекао је јуче Грујић.

Додао је да је предузеће "Чистоћа и зеленило" Челинац, које сада има дуг од 147.000 КМ, тужено и да је под блокадом, док је предузеће "Бобас" из Котор Вароша уплатило 3.000 марака.

- Предузеће "Еко-еуро тим" из Бањалуке, са дугом од 123.000 КМ, упркос упозорењу, није уплатио ни дио дуговања. Надам се да ћемо и са њима остварити договор како не бисмо били приморани да им затворимо капију - рекао је Грујић.

Подсјетио је да је главни разлог због којег су се одлучили на овакав корак то што им доспијева рата по основу кредита Свјетске банке у износу од 240.000 КМ. Грујић је казао да су пола тог износа уплатили прошле седмице, а остатак планирају да уплате данас.

Грујић је раније најавио да дужницима који до 20. октобра не измире 30 одсто дуга неће дозволити одлагање отпада. Укупно дуговање комуналних предузећа из Лакташа, Прњавора, Градишке, Челинца, Котор Вароша, Кнежева, Српца и Бањалуке износило је 1,89 милиона КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана