Univerzitet u Istočnom Sarajevu: Uspješno završena reakreditacija

Srna
Univerzitet u Istočnom Sarajevu: Uspješno završena reakreditacija

Istočno Sarajevo - Komisija domaćih i međunarodnih stručnjaka za ocjenjivanje i reviziju kvaliteta i davanje preporuka o akreditaciji završila je juče proces reakreditacije Univerziteta u Istočnom Sarajevu i akreditacije 12 prijavljenih studijskih programa, te dala preporuke šta mora biti urađeno u narednom petogodišnjem periodu.

Načelnik Odjeljenja za akreditaciju u Agenciji za akreditaciju visokoškolskih ustanova RS Jugoslav Vuk Tepić rekao je da je proces reakreditacije uspješno završen.

- Proces je sjajno završen, s obzirom na to da smo imali kratke rokove za pripremu, tako da ćemo prvi put imati, uz reakreditovanu ustanovu, i reakreditovane studijske programe - izjavio je Tepić i istakao da za reakreditaciju, odnosno akreditaciju postoji više visokih kriterijuma koje su morali ispuniti i Univerzitet i studijski programi, dodavši da su u proces reakreditacije prvo krenuli javni univerziteti u Srpskoj, nakon čega će ići i privatne visokoškolske ustanove.

Prorektor za međunarodnu saradnju i obezbjeđenje kvaliteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Dejan Bokonjić izrazio je zadovoljstvo, istakavši da je proces bio dugotrajan.

- Prije godinu su već bili gotovi izvještaji koji sadrže više od 1.000 stranica tekstova, dokaza, slika, potvrda o funkcionisanju našeg univerziteta i studijskih programa - rekao je Bokonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana