Uklonjene sporne naplatne kućice Glamočanima

nezavisne.com
Uklonjene sporne naplatne kućice Glamočanima

Banjaluka - Saobraćaj u mjestu Glamočani, kod Laktaša, nakon što su završeni svi radovi na otklanjanju spornih naplatnih kućica, funkcioniše od danas u obje trake, potvrđeno je "Nezavisnim" u Javnom preduzeću "Putevi RS".

"Saobraćaj se sada, nakon završetka radova na uklanjanju naplatnih kućica na magistralnom putu M16 Banjaluka - Klašnice,  odvija bez ikakvih ograničenja", kazali su u "Putevima RS".

Kako su u "Putevima RS" ranije pojasnili, rokovi za uklanjanje kućica su bili probijeni, odnosno poteškoće na završetku radova su se javile zbog problema obezbjeđenja saobraćajne opreme i signalizacije, koja je u skladu s projektnom dokumentacijom.

Podsjećanja radi, uklanjanje naplatnih kućica započelo je 20. jula, a  tada je predviđano da će radovi biti završeni za 45 radnih dana, odnosno do polovine septembra.

Kako je tada rekao Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS, uklanjanje naplatnih kućica počelo je nakon više godina pokušaja da se dođe do rješenja.

Naveo je da su one podignute mimo zakonskih odredaba i saglasnosi Ministarstva, na čijem je čelu, a o čemu je bila pokrenuta i istraga.

Kako je tada rečeno, žalbe su stopirale ranije pokušaje uklanjanja kućica.

Prema podacima MUP-a, na naplatnim kućicama je u proteklom periodu bilo 49 saobraćajnih nezgoda, od čega dvije sa smrtnim posljedicama.

Kućice je uklanjao konzorcijum koji čine "Kozaraputevi", "Prijedorputevi" i "DOS elektro".

Kako je tada rekao Dejan Gaković, direktor "Kozaraputeva", vrijednost radova je oko milion i po maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana