Уклоњене спорне наплатне кућице Гламочанима

nezavisne.com
Уклоњене спорне наплатне кућице Гламочанима

Бањалука - Саобраћај у мјесту Гламочани, код Лакташа, након што су завршени сви радови на отклањању спорних наплатних кућица, функционише од данас у обје траке, потврђено је "Независним" у Јавном предузећу "Путеви РС".

"Саобраћај се сада, након завршетка радова на уклањању наплатних кућица на магистралном путу М16 Бањалука - Клашнице,  одвија без икаквих ограничења", казали су у "Путевима РС".

Како су у "Путевима РС" раније појаснили, рокови за уклањање кућица су били пробијени, односно потешкоће на завршетку радова су се јавиле због проблема обезбјеђења саобраћајне опреме и сигнализације, која је у складу с пројектном документацијом.

Подсјећања ради, уклањање наплатних кућица започело је 20. јула, а  тада је предвиђано да ће радови бити завршени за 45 радних дана, односно до половине септембра.

Како је тада рекао Неђо Трнинић, министар саобраћаја и веза РС, уклањање наплатних кућица почело је након више година покушаја да се дође до рјешења.

Навео је да су оне подигнуте мимо законских одредаба и сагласноси Министарства, на чијем је челу, а о чему је била покренута и истрага.

Како је тада речено, жалбе су стопирале раније покушаје уклањања кућица.

Према подацима МУП-а, на наплатним кућицама је у протеклом периоду било 49 саобраћајних незгода, од чега двије са смртним посљедицама.

Кућице је уклањао конзорцијум који чине "Козарапутеви", "Приједорпутеви" и "ДОС електро".

Како је тада рекао Дејан Гаковић, директор "Козарапутева", вриједност радова је око милион и по марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана