Уједначити обавезе водоводних предузећа

Срна
Уједначити обавезе водоводних предузећа

Бањалука - Министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС Сребренка Голић рекла је јуче да је потребно ријешити проблем различитог тумачења обавеза појединих водоводних предузећа јер нека плаћају ПДВ, а друга то не морају.

Голићева, која је присуствовала сједници Управног одбора Удружења “Водоводи Републике Српске” у Бањалуци, појаснила је да поједини инспектори Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ различито тумаче обавезе водоводних предузећа, те нека морају плаћати овај порез, док у другим контролама ових предузећа, како на нивоу РС, тако и на нивоу ФБиХ, инспектори сматрају да то не треба.

- Договорили смо се да Управном одбору УИО БиХ упутимо писмо у којем бисмо указали на овај проблем јер поједини инспектори различито тумаче обавезе водоводних предузећа - изјавила је Голићева након сједнице на којој је за предсједника удружења изабран директор предузећа “Водовод” Бањалука Зоран Поповић.

Голићева је оцијенила да је добро што су водоводна предузећа преузела надлежност над сеоским водоводима јер ће на овај начин бити контролисана исправност воде коју конзумирају становници сеоских подручја.

Поповић је изјавио да је план да у наредном периоду буде унапријеђен рад свих водоводних предузећа у Републици Српској, уз подршку и помоћ ресорних министарстава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана