Udruženje Misli dobro: Opšti interes staviti iznad stranačkog

Agencije
Udruženje Misli dobro: Opšti interes staviti iznad stranačkog

Banjaluka - Udruženje građana "Misli dobro" smatra da Vlada RS u novi mandat mora ući s ljudima koji mogu, znaju i žele da opšti interes stave iznad stranačkog i da se na ozbiljan način posvete reformama kako bi počeli da grade društvo za 21. vijek.

- Srpska zbog migracija i negativnog prirodnog priraštaja svake godine ima sve manje stanovnika, sve izraženiji je negativan stav ljudi prema životu i budućnosti u Republici Srpskoj i nova vlast hitno mora da počne da stvara političku klimu koja će narodu pružiti nadu u život na ovim prostorima. Obrazovanje, zdravstvo, javna preduzeća, privreda i javna uprava zahtijevaju ozbiljne reforme, a svako dalje odgađanje sistemskih mjera samo će ubrzati negativne trendove - navedeno je u jučerašnjem saopštenju ovog udruženja.

Ističe se da političke razlike ne smiju biti prepreka za razvoj Srpske.

- Neophodno je prekinuti praksu da se svako drugačije mišljenje naziva izdajom, a podjela na patriote i izdajnike koristi kao sredstvo političkog diskvalifikovanja. Dignitet institucijama se mora vratiti kako bi one, a ne pojedinci i stranke, imale ingerencije nad procesima za koje su nadležne. Trenutno povjerenje u MUP Republike Srpske i pravosudne institucije je na istorijski niskom nivou - poručuju iz udruženja "Misli dobro".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana