Удружење Мисли добро: Општи интерес ставити изнад страначког

Агенције
Удружење Мисли добро: Општи интерес ставити изнад страначког

Бањалука - Удружење грађана "Мисли добро" сматра да Влада РС у нови мандат мора ући с људима који могу, знају и желе да општи интерес ставе изнад страначког и да се на озбиљан начин посвете реформама како би почели да граде друштво за 21. вијек.

- Српска због миграција и негативног природног прираштаја сваке године има све мање становника, све израженији је негативан став људи према животу и будућности у Републици Српској и нова власт хитно мора да почне да ствара политичку климу која ће народу пружити наду у живот на овим просторима. Образовање, здравство, јавна предузећа, привреда и јавна управа захтијевају озбиљне реформе, а свако даље одгађање системских мјера само ће убрзати негативне трендове - наведено је у јучерашњем саопштењу овог удружења.

Истиче се да политичке разлике не смију бити препрека за развој Српске.

- Неопходно је прекинути праксу да се свако другачије мишљење назива издајом, а подјела на патриоте и издајнике користи као средство политичког дисквалификовања. Дигнитет институцијама се мора вратити како би оне, а не појединци и странке, имале ингеренције над процесима за које су надлежне. Тренутно повјерење у МУП Републике Српске и правосудне институције је на историјски ниском нивоу - поручују из удружења "Мисли добро".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана