UO Univerziteta u Banjaluci: Najboljim studentima pružiti šansu za stažiranje

D. S.
UO Univerziteta u Banjaluci: Najboljim studentima pružiti šansu za stažiranje

Banjaluka - Upravni odbor Univerziteta u Banjaluci na jučerašnjoj sjednici preporučio je svim dekanima da najboljim studentima omoguće obavljanje pripravničkog staža na fakultetima.

- Razgovarali smo i o tome da, ukoliko najbolji studenti više godina zaredom dolaze sa jednog studijskog programa,  šansu za stažiranje treba dobiti najbolji student sa drugog studijskog programa istog fakulteta - kazao je jedan od članova Upravnog odbora banjalučkog Univerziteta Stefan Kuzmanović.

On je dodao da je na sjednici Upravnog odbora stekao utisak da među svim dekanima postoji dobra volja za stažiranje na fakultetima.  

Da desetke u indeksima više ne budu garancija najboljim studentima banjalučkog Univerziteta da pripravnički staž obavljaju na matičnom fakultetu odlučeno je prošle sedmice na sjednici proširenog kolegijuma Univerziteta u Banjaluci.

Odluka da najbolji diplomci pripravnički staž obavljaju na fakultetima donesena je lani u ovo doba na prijedlog rektora banjalučkog Univerziteta Milana Mataruge, koji je izrazio žaljenje zbog novog stava kolegijuma, koji je sudbinu studenata generacije prepustio na milost i nemilost dekana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana