УO Универзитета у Бањалуци: Најбољим студентима пружити шансу за стажирање

Д. С.
УO Универзитета у Бањалуци: Најбољим студентима пружити шансу за стажирање

Бањалука - Управни одбор Универзитета у Бањалуци на јучерашњој сједници препоручио је свим деканима да најбољим студентима омогуће обављање приправничког стажа на факултетима.

- Разговарали смо и о томе да, уколико најбољи студенти више година заредом долазе са једног студијског програма,  шансу за стажирање треба добити најбољи студент са другог студијског програма истог факултета - казао је један од чланова Управног одбора бањалучког Универзитета Стефан Кузмановић.

Он је додао да је на сједници Управног одбора стекао утисак да међу свим деканима постоји добра воља за стажирање на факултетима.  

Да десетке у индексима више не буду гаранција најбољим студентима бањалучког Универзитета да приправнички стаж обављају на матичном факултету одлучено је прошле седмице на сједници проширеног колегијума Универзитета у Бањалуци.

Одлука да најбољи дипломци приправнички стаж обављају на факултетима донесена је лани у ово доба на приједлог ректора бањалучког Универзитета Милана Матаруге, који је изразио жаљење због новог става колегијума, који је судбину студената генерације препустио на милост и немилост декана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана