УО УИО се изјаснио о кривичној пријави Новалића против Беванде и Милићевићеве

Агенције
УО УИО се изјаснио о кривичној пријави Новалића против Беванде и Милићевићеве

Мостар - Управни одбор Управе за индиректно (УИО) опорезивање БиХ на захтјев Тужилаштва БиХ изјашњавао се на данашњој сједници о наводима казнене пријаве коју је поднио премијер Федерације БиХ Фадил Новалић против предсједавајућег Управног одбора Вјекослава Беванде и министра финансија ФБиХ Јелке Милићевић.

УО УИО добио је захтјев Тужилаштва БиХ за изјашњење о околностима доношења Одлуке о привременој расподјели прихода од путарина за аутопутеве јер се у казненој пријави премијера Новалића наводи да су министри Беванда и Милићевић починили казнено дјело злоупотреба положаја и овлаштења приликом доношења ове привремене одлуке.

Током дискусија на сједници утврђено је да је дневни рад приликом доношења одлуке усвојен једногласно и да је одлука усвојена у складу с Пословником и прописаним процедурама о чему постоје записници са четири гласа “за”.

На данашњој сједници већином гласова је усвојено мишљење које ће бити достављено Тужилаштву БиХ,  како је од Управног одбора и затражено из ове правосудне институције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана