UKC će snositi troškove boravka majki uz djecu koja su na liječenju

RTRS
UKC će snositi troškove boravka majki uz djecu koja su na liječenju

Banjaluka - Nakon inicijative majki za ukidanje plaćanja dnevnog boravka uz djecu na liječenju koje je u Banjaluci 45 KM, UKC Republike Srpske, odlukom v.d. generalnog direktora Vlade Đajića, donio je odluku da će njihova ustanova snositi troškove boravka majki, pratioca ili staratelja u bolnici do kraja ove godine, odnosno do isteka ugovora sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

UKC Srpske napominje da se nalazi u nezavidnom položaju zbog nepovoljnog ugovora koji imaju sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske (FZO), te će u narednoj godini uložiti sve napore da se ovaj i svi slični problemi sa kojima se UKC Srpske suočava, zajednički prevaziđu, a sporni ugovor sa FZO Srpske promijeni.

Iz ove ustanove dodaju da su obavezni da, kao javna zdravstvena ustanova, poštuju pravilnike i zakone u čijoj izradi ne mogu da učestvuju, a moraju da ih poštuju. 

U saopštenju se navodi da upravo ovaj sporni pravilnik, koji u određenim slučajevima ide na uštrb majki, pratioca ili staratelja uz djecu  u momentima kad im je najpotrebnije, je jedan od takvih primjera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana