UBKC Banjaluka: Dijagnoza stiže putem video-linka

A. J.
UBKC Banjaluka: Dijagnoza stiže putem video-linka

Banjaluka - Ljekari Klinike za kardiovaskularne bolesti Univerzitetske bolnice - Klinički centar (UBKC) Banjaluka osnovali su kardiološko-kardiohirurški konzilijum, koji će pacijentima olakšati liječenje.

Putem video-linka stručni konzilijum ljekara Klinike za kardiovaskularne bolesti UBKC-a i ljekara kardiohirurga sa Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" iz Beograda razmatra medicinsku dokumentaciju i donosi odluke o daljem toku liječenja i eventualnom slanju pacijenata u druge zdravstvene ustanove na hirurške intervencije koje se trenutno ne mogu uraditi u UBKC.

- Naši pacijenti su do sada morali putovati u druge centre kako bi dobili stručno mišljenje, što dodatno ukazuje na značaj uvođenja kardiološko-kardiohirurškog konzilijuma. Umanjiće troškove liječenja i ubrzati proces dijagnostike i dalji tok liječenja - istakli su u UBKC-u.

Tokom prve video-konferencije kardiološko-kardiohirurškog konzilijuma, održane 18. marta ove godine, donesena je odluka za tri, a tokom druge za pet pacijenata.

U UBKC Banjaluka ističu da sprovode niz aktivnosti s ciljem unapređenja zdravstvene zaštite pacijenata i edukacije kadra u ovoj oblasti.

- Najvažnije je što na ovaj način stvaramo uslove za buduću kardiohirurgiju u UBKC Banjaluka, a koja treba da zaživi nakon rekonstrukcije naše ustanove - kazali su u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana