У сриједу и четвртак невријеме у појединим дијеловима БиХ

Агенције
У сриједу и четвртак невријеме у појединим дијеловима БиХ

Сарајево - Данас је у Босни и Херцеговини било претежно ведро. На западу и сјеверозападу су забиљежени пљускови и грмљавина, а у сриједу се очекује сунчано вријеме, док су послије подне могући локални пљускови и грмљавина, прогноза је Федералног хидрометеоролошког завода Босне и Херцеговине (ФХМЗБиХ).

На сјеверу и сјевероистоку је могуће јаче грмљавинско невријеме, праћено јаким ударима вјетра и градом. Вјетар слаб до умјерен у Посавини сјевероисточни, а у остатку земље југозападни. Јутарње температуре кретат ће се од 13 до 19, на југу од 18 до 24, а дневне од 30 до 36 степени.

У четвртак вријеме ће бити сунчано уз повишене температуре. Послијеподневни локални пљускови и грмљавина се очекују у сјеверним и источним подручјима. Јаче грмљавинско невријеме, праћено јаким ударима вјетра и градом је могуће на сјевероистоку. Јутарње температуре од 14 до 20, на југу од 19 до 23, а дневне од 30 до 36 степени.

У петак вријеме ће бити сунчано. Послије подне локални пљускови и грмљавина се очекују у централним и источним подручјима. Јутарње температуре од 14 до 20, на југу од 18 до 23, а дневне од 28 до 34 степена.

У суботу се очекује сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност. Јутарње температуре од 16 до 20, на југу од 18 до 23, а дневне од 30 до 37 степени Целзијуса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана