У понедјељак топло, повремена киша поподне

Срна
У понедјељак топло, повремена киша поподне

Бијељина - У Републици Српској и Федерацији БиХ у понедјељак ће бити топло и промјењиво облачно вријеме, уз повремену кишу поподне и увече.

Јутарња температура од три до осам, на југу до 10, у вишим предјелима минус један, а највиша дневна од 13 до 19, у вишим предјелима осам степени Целзијусових.

Према прогнози Хидрометеоролошког завода Републике Српске, ујутро ће бити топлије и умјерено облачно, током дана пријатно топло, уз даље наоблачење и постепено јачање југозападног вјетра.

Средином дана краткотрајна слаба киша падаће понегдје у централним и источним предјелима, а касније поподне и увече јача облачност са кишом премјештаће се са сјевера.

Током ноћи киша ће се премјештати ка истоку, а до уторка ујутру падавине ће престати у већини предјела.

Вјетар слаб до умјерен, током дана појачан југозападни и западни.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас је било мало до умјерено облачно и сунчано вријеме.

Према прогнози Хидрометеоролошког завода, у Српској ће у уторак, 31. марта, бити топло и сунчаније вријеме, док ће током дана нова облачност која доноси кишу захватити сјеверне предјеле.

Јутарња температура биће од два до шест, на југу до 10, у вишим предјелима мало успод нуле, док ће највиша дневна бити од 18 до 23, у вишим предјелима 12 степени Целзијусових.

У сриједу, 1. априла, доћи ће до пада температуре, а очекује се и киша, која ће бити јача ујутру, док ће током дана постепено слабити.

Највише падавина биће на сјеверу, а на југу ће падати само повремено средином дана.

Јутарња температура од четири до девет, у вишим предјелима један, највиша дневна од девет до 14, на југу и југозападу 18, а у вишим предјелима четири степена Целзијусова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана