У понедјељак дан жалости на цијелој територији ФБиХ

klix.ba
У понедјељак дан жалости на цијелој територији ФБиХ

Сарајево - Влада Федерације БиХ данас је на телефонској сједници усвојила одлуку да се у понедјељак 29. октобра на цјелокупном територију Федерације прогласи Дан жалости.

Како је речено за сарајевски портал "Клиџ.ба" у Влади ФБиХ, ова одлука је донесена на приједлог министра унутрашњих послова ФБиХ Аљоше Чампаре, а због бруталног убиства двојице сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића које се десило јуче ујутро у сарајевском насељу Алипашино Поље.

Адис Шеховић и Давор Вујиновић, сарајевски полицајци који су мучки убијени у раним јутарњим сатима приликом вршења редовних полицијских активности, били су дугогодишњи, искусни полицајци и понос Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.

Обојица су носили чин вишег полицајца те, према ријечима њихових старјешина, су се могли поносити својом службом.

Шеховића и Вујиновића су више пута похваљивали комесар и министар унутрашњих послова. Шеховић је посебно похваљен јер је учествовао у хапшењу опасне криминалне групе 2012. године у Сарајеву.

Дан жалости се обиљежава обавезним истицањем заставе Босне и Херцеговине на пола копља, односно јарбола, на зградама Владе Федерације Босне и Херцеговине и институција Федерације Босне и Херцеговине.

На Дан жалости не могу бити одржавани програми културно-забавног карактера на јавним мјестима у Федерацији Босне и Херцеговине.

"Медијске куће на територији Федерације Босне и Херцеговине су дужне ускладити и прилагодити своје програмске садржаје Дану жалости", рекли су из Владе ФБиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана