U policiji zadržano 18 vozača zbog alkohola

Srna
U policiji zadržano 18 vozača zbog alkohola

Trebinje - U prostorijama Policijske stanice Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje u posljednja tri mjeseca je do otrežnjenja zadržano 18 vozača koji su bili u alkoholisanom stanju, što je novina u Zakonu o prekršajima Republike Srpske, potvrđeno je Srni u ovom centru.

"Od tih 18, sedam vozača su učesnici saobraćajnih nezgoda", rekao je zamjenik komandira Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja u Trebinju Tihomir Ivković.

Ivković je naveo da zadržavanje traje dok se lice ne otrijezni, najduže do 12 časova.

On je pojasnio da se ovaj stav zakona o prekršajima primjenjuje kod osoba kod kojih je količina alkohola u krvi veća od jednog promila, kod lica koja odbiju da se podvrgnu alkotestiranju, kod kojih se utvrdi prisustvo narkotika i drugih supstanci prilikom čijeg korišćenja nije dozvoljeno upravljati vozilom.

Ivković je podsjetio da se u posljednja tri mjeseca dogodilo 18 saobraćajnih nezgoda pod dejstvom alkohola, te da je samo kod sedam nezgoda količina alkohola u krvi bila veća od jednog promila.

"U prošloj godini za isti period dogodile su se 22 nezgode pod dejstvom alkohola, što je za 27,7 odsto više nego u ovoj godini", rekao je Ivković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana