U novembru industrijska proizvodnja veća za jedan odsto

Srna
U novembru industrijska proizvodnja veća za jedan odsto

Sarajevo - Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH u novembru prošle godine veća je za jedan odsto u odnosu na oktobar 2017. godine.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, industrijska proizvodnja u BiH, kalendarski prilagođena, u novembru lani, u odnosu na isti mjesec 2016. godine, bilježi rast od 4,9 odsto.


U novembru prošle godine, u odnosu na prethodni mjesec, proizvodnja energije veća je za 4,5 odsto, a trajnih proizvoda za široku potrošnju za 3,6 odsto.

Proizvodnja intermedijarnih proizvoda u posmatranom periodu veća je za 1,5 odsto, dok je proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 2,1 odsto, a kapitalnih proizvoda za 5,3 odsto.

U novembru prošle godine u odnosu na isti mjesec 2016. godine proizvodnja intermedijarnih proizvoda veća je za 11,6 odsto, proizvodnja kapitalnih proizvoda za 6,8 odsto, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 5,7 odsto, dok je proizvodnja energije manja za 3,1 odsto, a trajnih proizvoda za široku potrošnju za 3,5 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana