U deset mjeseci uništeno više od 300 saobraćajnih znakova

Srna
U deset mjeseci uništeno više od 300 saobraćajnih znakova

Banjaluka - Na području grada Banjaluke u 10 mjeseci uništeno je ili oštećeno preko 300 saobraćajnih znakova, 10 saobraćajnih ogledala, šest svijetlećih saobraćajnih znakova “meta”, dok je 30 stajališnih oznaka uništeno u potpunosti, a šteta nastala zbog uništavnja saobraćajne signalizacije procjenjuje se na 80.000 KM.

U gradskom Odjeljenju za saobraćaj i puteve rečeno je Srni da je samo u posljednjih mjesec dana najmerno oštećeno više od 50 saobraćajnih znakova, pri čemu, osim materijalne štete, dolazi i do narušavanja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.


U resornom odjeljenju navode da šteta nije nastala usljed saobraćajnih nezgoda već su saobraćajne znakove namjerno uništili nesavjesni pojedinci.

Saobraćajna signalizacija, kako ističu u odjeljenju, postala je predmet konstantnog uništavanja na razne načine, od ispisivanja grafita, lijepljenja naljepnica, rušenja, lomljenja i totalnog uništavanja, a u nekoliko slučajeva je dolazilo i do otuđivanja pojedinih saobraćajnih znakova o čemu je obavještavana i policija.

“Osim brojnih upozorenja, ove pojave nemaju tendenciju opadanja, a posljedice ovog vandalskog ponašanja mogu biti tragične, sa fatalninm ishodom”, naveli su oz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Gradska uprava apeluje da se svi odgovorno odnose prema saobraćajnoj signalizaciji koja predstavlja zajedničko dobro i da svako uništavanje znakova prijave nadležnom Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana