U Zagrebu predstavljen retro program otvaranja zimske sezone na Jahorini

Srna
U Zagrebu predstavljen retro program otvaranja zimske sezone na Jahorini

Istočno Sarajevo - U Zagrebu je danas predstavljen retro program otvaranja zimske sezone na Jahorini, manifestacije koja će biti održana od 13. do 16. decembra, kada će zvanično biti otvorena nova turistička sezona na olimpijskoj planini.

"Jahorinski retro opening" predstavlja spoj modernog i retro prikaza doživljaja olimpijade, ali i kulturnog i umjetničkog života iz osamdesetih godina prošlog vijeka.


Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić rekao je danas u Zagrebu da su u veoma kratkom roku sa hrvatskom kompanijom "Ariva travel" postigli dogovor o saradnji i osmišljavanju programa "retro opening" koji će vratiti turiste iz Hrvatske na Jahorinu.

"Zajedno sa Turističkom organizacijom Istočno Sarajevo realizovali smo istraživanje kojeg bi muzičkog izvođača posjetioci iz zemalja bivše Jugoslavije voljeli da čuju. Grupa žCrvena jabukaž je bila želja svih i zahvaljujem im što su prihvatili poziv da uveličaju ovaj za nas veoma značajan projekat", izjavio je Ljevnaić povodom organizacije manifestacije otvaranja nove zimske turističke sezone na Jahorini.

On je istakao da se Jahorina može pohvaliti dobro spremljenim stazama, izgrađenim sistemom za vještačko osnježavanje firme "Tehnoalpin", kao i time da je ponovo prva u regionu pustila skijalište u rad, saopšteno je iz Olimpijskog centra "Jahorina".

"Već prvog radnog vikenda imali smo više od 2.000 skijaša koji su nestrpljivo čekali da probaju savršenu podlogu na stazama koju smo napravili od kombinacije prirodnog i vještačkog snijega", naveo je Ljevnaić.

Direktor turističke agencije "Ariva travel" Tamara Černeka rekla je da je ideja o aranžmanu "Jahorinski retro opening" nastala tokom zajedničkog susreta na turističkom sajmu u Beogradu i vrlo brzo je počela realizacija.

"Paket je atraktivan zbog lokacije, tematike, koncerta žCrvene jabukež, ali i pristupačne cijene koja iznosi 265 KM u dvokrevetnoj sobi, a uključuje tri polupansiona, trodnevni ski-pas, žRetro olimpijaduž i posjetu Sarajevu za grupe koje dolaze autobusom", navela je Černeka.

Ona je izrazila uvjerenje da će hrvatsko tržište prepoznati atraktivnost ski- openinga na Jahorini koji će posjetioce vratiti u zlatne osamdesete, priželjkujući da ono postane tradicionalno.

Jahorina rekordnim rezultatima, mnogobrojnim zabavnim i takmičarskim manifestacijama plijeni pažnju posjetilaca iz svih država regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana