U Srpskoj sve manje posla za veterinare

D. S.
U Srpskoj sve manje posla za veterinare

Banjaluka - Za osnivanje studijskog programa veterine u okviru Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjaluci ne postoji društvena opravdanost, poručeno je iz Veterinarske komore RS.

Kako bi sprečili inicijativu o osnivanju ovog studijskog programa, predstavnici Veterinarske komore RS u četvrtak u banjalučkom hotelu „Bosna“ organizuju sastanak i vanrednu sjednicu Skupštine na koju su, između ostalih, pozvani ministri i v.d. rektora Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin.

Kako su naveli u saopštenju, poražavajuća je činjenica da ovaj studijski program osnivaju bez uvažavanja mišljenja predstavnika veterinarske profesije.

Ranije su naveli da razmišljanje o povećanju broja doktora nema opravdanja, jer je stočni fond u Srpskoj sve manji, a time i obim posla za doktore veterinarske medicine.

- Održavanjem sastanka želimo da izrazimo protest veterinarske profesije i da ukažemo da je ova inicijativa neargumentovana i neosnovana. Stoga molimo nadležne i Univerzitet u Banjaluci da imaju dovoljno razumijevanja i ne dopuste srozavanje visokog školstva u RS i naprave još jedan loš potez u oblasti školstva, imajući u vidu razne afere i dešavanja u posljednje vrijeme - saopšteno je iz Veterinarske komore RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana