У Републици Српској почиње реализација пројекта вриједног 500 милиона евра

Агенције
У Републици Српској почиње реализација пројекта вриједног 500 милиона евра

Јавно предузеће “Аутопутеви Републике Српске” данас ће озваничити почетак радова на првим километрима Коридора Пет це на територији Републике Српске.

Прва дионица аутопута градиће се на правцу Јоховац (Товира) - Руданка (Костајница), дужине 5,65 километара, а биће финансирана кредитним средствима Европске банке за обнову и развој и грант средствима Инвестиционог оквира за Западни Балкан (WBIF).

То је прва од четири планиране фазе. Друга дионица је од петље Руданка (Костајница) до Каруша (ентитетске границе на југу) укупне дужине око шест километара.

У трећој фази ће се градити дионица од петље Јоховац до петље Подновље дужине око 13 километара, а у четвртој дионица од Вукосавља до петље Подновље укупне дужине око 23 километра.

Раније је речено да ће Коридор Пет це на територији Републике Српске бити дуг 46,6 километара, од Добоја до Вукосавља, и да је процијењено да ће коштати око 500 милиона евра.

Извођачи радова су компаније “Интеграл инжењеринг” и “Гранит” Скопље, с којима је у марту потписан уговор.

Директор “Аутопутева Репувлике Српске” Душан Топић рекао је раније и да су хрватске цесте објавиле одлуку о додјели уговора за извођење радова на мосту на ријеци Сави код Градишке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана