У Модричи ће бити изграђено 15 станова

Срна
У Модричи ће бити изграђено 15 станова

Модрича - Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драган Штрбац изјавио је јуче да је у Модричи планирана изградња зграде са 15 станова за кориснике колективних центара и алтернативног смјештаја.

Штрбац је послије разговора са начелником Модриче Младеном Крекићем и представницима Развојне банке Савјета Европе, Министарства за људска права и избјеглице БиХ у техничком мандату и организације ЦРС рекао да је у току тендер за избор извођача који ће градити зграду.

- Пројекат затварања колективних центара и алтернативних смјештаја путем обезбјеђења јавних стамбених рјешења - ЦЕБ два на територији Републике Српске реализује Републички секретаријат за расељена лица и миграције, а за његову реализацију Влада Српске кредитно се задужила 18 милиона евра - рекао је Штрбац и подсјетио да је у оквиру овог пројекта у Модричи лани завршен стамбени низ са 22 куће.

Пројектом ЦЕБ два обухваћено је 15 локалних заједница у којима ће бити изграђено 499 станова, који ће бити коришћени по принципу социјалног становања, те 180 јединица за смјештај у домове пензионера и геријатријске установе. Рок за завршетак пројекта је крај 2022. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана