У Кантону Сарајево забрањено полагање возачких испита у мини сукњама и шорцевима

klix.ba
У Кантону Сарајево забрањено полагање возачких испита у мини сукњама и шорцевима

Сарајево - Министарство за образовање, науку и младе Кантона Сарајево упутило је у јулу упозорење о одијевању приликом полагања испита за возаче моторних возила. Како је наведено, остављена је могућност да се особама које се не буду придржавале кодекса одијевања онемогући приступање полагању возачког испита.

Из Министарства за образовање, науке и младе Кантона Сарајево истичу да кандидати за возаче, а који присуствују испиту из познавања саобраћајних прописа, прве помоћи и испиту из управљања моторним возилом, на основу ранијих искустава морају упозорити да требају бити прикладно и уредно одјевени.


Прецизирано је да се неприкладном одјећом за мушкарце нарочито сматрају кратке панталоне, мајица која нема рукаве, те обућа отворених прстију, која се са задње стране не придржава уз ногу (јапанке, папуче).

Што се тиче жена, посебно неприкладном одјећом сматрају се превише отворен вратни изрез блузе/мајице и/или блуза/мајица без леђа и без рукава (мајица на бретеле), сукња или кратке панталоне које у стојећем ставу досежу изнад кољена више од пет центиметара, те непримјерена обућа (папуче или друга обућа отворених прстију која се са задње стране не придржава уз ногу).

Упозорење

Кантонално министарство забранило је и ношење спортске одјеће, симбола на одјећи који могу бити увредљив или иритантан по било којем основу, непокривени торзо, те ношење капе у испитним просторијама.

"Упосленици аутошколе су дужни упознати кандидате са садржајем овога дописа, те их упозорити на обавезу поштовања истог, као и на немогућност приступању испиту у случају повреде датих упута", наводи се у упозорењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана