У Гомјеници траје обнова, у Туковима изградња нове школе

Срна
У Гомјеници траје обнова, у Туковима изградња нове школе

Приједор - У подручној школи у Гомјеници код Приједора, која је у мају поплављена, у току су радови на обнови школске зграде који би требало да буду готови до краја септембра, рекла је директор матичне Основне школе /ОШ/ "Бранко Ћопић" Сања Муњиза.

"Реконструкција обухвата санацију столарије, фасаде и подова у цијелом објекту и коштаће око 131.000 КМ. Финансира је УНДП, а на школи је да нађе додатних 15.000 КМ за увођење централног гријања које није обухваћено пројектом обнове", рекла је Муњиза новинарима у Приједору.

Подручну школу у Гомјеници требало би да похађа 110 ђака у шест одјељења, међу којима су два одјељења првачића, али ће сви они, док год трају радови, путовати у матичну школу у граду о трошку градске управе.

"Позивам све потенцијалне донаторе да нам помогну да уведемо централно гријање у обновљену школску зграду. Не желимо да се након санације објекта икада више вратимо на гријање уз помоћ пећи бубњара", додала је Муњиза.

За разлику од гомјеничке, подручна школа у Туковима је у таквом стању да је донесена одлука да се руши и гради изнова, а не да се реконструише постојећи монтажни објекат.

Директор матичне ОШ "Доситеј Обрадовић" Стевица Џогазовић рекао је да ће и ова школа бити изграђена средствима УНДП-а, али у другој фази.

"Приоритет је прва фаза односно санација оних школа које се могу за релативно кратко вријеме оспособити за наставак наставног процеса, а у другој фази су школе које ће се градити изнова", казао је Џогазовић.

Ученици подручних одјељења основних школа Тукови и Гомјеница наставу су и непосредно након мајских поплава у Приједору похађали у матичним школама "Доситеј Обрадовић" и "Бранко Ћопић", а трошкове превоза ђака сносила је градска управа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана