U “Elektro-Bijeljini” obnavljaju mrežu i kupuju nova brojila

Lj. A.
U “Elektro-Bijeljini” obnavljaju mrežu i kupuju nova brojila

Bijeljina - Direktor Zavisno elektrodistributivnog preduzeća “Elektro-Bijeljina” Nedeljko Ćorić i direktor Kancelarije EBRD-a u BiH Jan Braun potpisali su juče ugovor o zajmu vrijednom 15 miliona evra koji će biti utrošen za investiocione poslove u naredne tri godine.

Iz kreditnih sredstava biće finansirana rekonstrukcija distributivne mreže i nabavljena nova brojila. Ćorić je istakao da je riječ o velikim investicijama i istorijskom danu za “Elektro-Bijeljinu”.

- “Elektro-Bijeljina” je preduzeće koje pokušava da ostvari evropske trendove što su prepoznali nadležni iz Evropske banke - rekao je Ćorić.

Direktor Kancelarije EBRD-a u BiH  Jan Braun naglasio je značaj ovog projekta, istakavši da će biti i smanjena emisija ugljen-dioksida.

- Gubici u distributivnoj mreži, takođe će biti smanjeni na 6,2 odsto što je i tehnički minimum - rekao je Braun.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Vlade RS Petar Đokić istakao je da resorno ministarstvo podržava svaki razvojni projekat na prostoru Srpske.

- Uštede će praktično same isfinansirati ovaj projekat - rekao je Đokić i naveo da je sličan projekat u fazi realizaciji za područje koje pokriva “Elektro-Krajina”, kao dio energosistema RS koji na taj način jača s ciljem kvalitetnijeg snabdijevanja potrošača električnom energijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana