У Бугојну оштећени путеви, у Зеници поплављене улице

Срна
У Бугојну оштећени путеви, у Зеници поплављене улице

Зеница - Невријеме, праћено обилном кишом и вјетром изазвало је бројна оштећења на путевима у насељима Оџак и Горуши код Бугојна, а улице у центру Зенице су поплављене.

Мјештанин Самир Омановић рекао је да је водена бујица носила све испред себе и знатно оштетила воденицу на овом подручју, а регистровани су и прекиди у испоруци струје. "Под водом су оранице са поврћем надомак наших кућа, због чега прижељкујемо што скорији престанак падавина и стабилизацију времена", додао је Омановић.

Јак пљусак праћен градом у 17.30 чсова захватио је већи дио Бугојна, а мјештани улажу максималне напоре да спријече улазак воде у куће и помоћне објекте, преноси "Кликс".

У прекиду је комуникација која води до најудаљенијег села Хум, а на терену су припадници Цивилне заштите, који настоје ублажити могуће посљедице невремена.

Из локалног предузећа "Водовод и канализација" обавијестили су грађане да вода са изворишта "Ресник" није за пиће, због замућености изворишта.

Киша праћена грмљавином и вјетром, која је скоро пола сата падала у Зеници, отежала је одвијање саобраћаја и кретање пјешака.

Иако су колектори отпадних вода недавно постављени на неколико локација у Зеници, одводни канали нису могли да приме сву воду која је и из шахтова избријала на површину.

Проблеми плављења улица су забиљежени и у другим мјестима на подручју Зенице, али за сада нема информација о штети.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана