У БиХ удари вјетра и до 80 km/h, у Бањалуци и Зеници пада и дрвеће

nezavisne.com
У БиХ удари вјетра и до 80 km/h, у Бањалуци и Зеници пада и дрвеће

Фото: Вјетар оборио стабло код кафе бара '007' у Бањалуци ђ У БиХ удари вјетра и до 80 км/х, у Бањалуци и Зеници пада и дрвеће

Бањалука - Цијела Босна и Херцеговина данас је под налетима јаког удара вјетра, а у поједим подручјима јачина износи и до 80 километара на час.

Према наранџастом упозорењу, које је објавио Федерални хидрометеролошки завод, цијело подручје БиХ ће цијели дан 31.03., бити под олујним ударима вјетра, а највећи удари ће се кретати од 60 до 80 km/h.

Према подацима AccuWeather, у Бањалуци удари вјетра достижу и до 61 km/h. Вјетар је југоисточног смјера, а тренутна температура у главном граду Српске износи 21 степен.

Код кафе бара '007' вјетар је срушио стабло, а неколико стабалас рушено је и у Зеници, гдје удари вјетра прелазе и преко 60 km/h.

Удари вјетра рушили стабла у Зеници

Обустављени се и летови са сарајевског аеродрома, јер је вјетар срушио јарбол и ограду.

Према најавама метеролога у поподневним сатима киша ће падати у већем дијелу БиХ, а облачно и кишовито вријеме очекује се и сутра.

Температуре ће бити у благом паду, односно, за сутра је прогнозирана највиша дневна температура од 14 степени. Стабилизација времена и сунчаније вријеме предвиђа се од понедјељка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана