U Banjaluci obilježen Dan socijalne pravde

Agencije
U Banjaluci obilježen Dan socijalne pravde

Banjaluka - Povodom Svjetskog dana socijalne pravde Socijalistička partija organizovala je javno predavanje na temu “Socijalna pravda i kriza ljevice”, koje je održano u konferencijskoj Sali hotela “Jelena” u Banjaluci. Predavači su bili doktor socioloških nauka Nemanja Đukić, doktor političkih nauka Vlade Simović, doktor ekonomskih nauka Zoran Lukić i master politikologije Davor Strika.

Predavanju je pored velikog broja građana, prisustvovalo rukovodstvo i funkcioneri Socijalističke partije, a predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić je na početku predavanja istakao da se Socijalisti bore za ideje i vrijednosti koje će uvijek trajati i uvijek biti aktuelni.

-        Vrijednosti za koje se zalaže Socijalistička partija su vrijednosti koje ne mogu proci.  Politike i programska rješenja Socijalističke partije su usmjereni na izgradnju društva solidarnosti i jednakosti, društva koje može da posveti pažnju onima kojima je pomoć neophodna – rekao je Đokić.

Narodni poslanik i član Glavnog odbora Socijalističke partije Goran Selak istakao je da upravo Socijalisti imaju odgovornost da insisitiraju na borbi za solidarno i socijalno pravedno društvo.

-        Večerašnje predavanje je jedan od načina da ljudi saznaju više o idejama socijalne pravde ali i da se o toj veoma važnoj temi što više razgovara i diskutuje – rekao je Selak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana