”Трка здравља” у “Бања Врућици” окупила више од 300 тркача

nezavisne.com
”Трка здравља” у “Бања Врућици” окупила више од 300 тркача

Теслић - Више од 300 тркача учествовало је вечерас на манифестацији “Трка здравља” у Здравствено туристичком центру “Бања Врућица” у Теслићу.

Александар Радошевић, директор ЗТЦ “Бања Врућица” који је и сам учествовао у једној од трка рекао је како се по први пут организовала трка здравља те да су на то веома поносни.

“Здравље је мисија постојања Бање Врућице и већ смо близу једног вијека на том путу. Ово је само један од нових начина да промовишемо здравље, физичку активност како у локалној средини тако и шире”, рекао је Радошевић.

Радошевић се захвалио свим спонзорима на подршци ове манифестације и нагласио да ће све учинити да она постане традиција у наредним годинама.

“У трци су учествовали тркачи из цијеле РС и БИХ, а организовали смо трке у три категорије, прва је на 1 км, друга на 5 км и трећа на 10 км”, објаснио је Радошевић.

Драган Богданић, министар здравља и социјалне заштите у Влади РС је казао да је ово манифестација којом желе људе подстаћи на физичку активност.

“Данас живимо у времену гдје смо сви заузети разним обавезама и не налазимо ни вријеме ни начин да се физички активирамо и ово је лијеп примјер како људи да чувају своје здравље”, закључио је Богданић.

Кристијан Рољић из Бањалуке који је побједник Фун Рун трке дуге 1 км казао је како се за трку спремао дуго и да је на трку дошао како би покушао побједити те да је у томе и успио.

Биљана Цвијановић, из Добоја побједница у женској категорији трке дуге 10 км рекла је како је за успјех јако важно само да се тренира у континуитету у складу са својим могућностима.

Осман Јанузовић из Добоја, рекао је како му трка уопште није била напорна.

“Конкуренција је била јака али нисам се бринуо. Током цијеле трке битно је имати тактику”, истакао је Јанузовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана