Три кандидата за директора, Комић не одустаје од фотеље

М. Ми.
Три кандидата за директора, Комић не одустаје од фотеље

Бањалука - На конкурс за избор директора Завода за статистику РС, који је затворен у петак, пријавила су се три кандидата, међу којима је и актуелни вршилац дужности директора тог завода Јасмин Комић.

У Агенцији за државну управу РС рекли су да је конкурс затворен, али да ће у обзир узети и све остале пријаве које стигну поштом у идућих седам дана.

- Идући корак је формирање конкурсне комисије чија ће дужност бити да прегледа пристигле пријаве. Након тога, слиједе интервјуи са кандидатима који су испунили све услове и формирање бодовне листе кандидата коју просљеђујемо Влади Српске, која је и дужна да именује директора Завода за статистику у року од мјесец  - рекао је директор Агенције за државну управу РС Александар Радета.

На челу Завода за статистику донедавно је била Радмила Чичковић, која је постављена за в. д. директора “Електропривреде РС”. Тада је за в. д. директора Завода за статистику постављен министар науке и технологије РС Јасмин Комић, који се на крају и пријавио на конкурс за избор челника те институције.

- Пријавио сам се на конкурс. Моји приоритети ће, ако будем изабран за директора, бити везани за све видове јачања Завода за статистику у кадровском, материјалном и сваком другом погледу, као и  проширење обима статистичких истраживања те подизање квалитета на виши ниво. На тај начин ћемо побољшати сагледавање свих дешавања у друштву и привреди јер се статистички подаци врло често користе за разне анализе и истраживања - рекао је Комић и додао да и сада раде по свим европским стандардима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана