Tri firme spremne za uklanjanje kućica

M. Mi.
Tri firme spremne za uklanjanje kućica

Banjaluka - Tri preduzeća prijavila su se na javni poziv „Puteva RS“ za uklanjanje naplatnih kućica u Glamočanima kod Laktaša, koje nikada nisu puštene u funkciju.

Komisija je juče otvorila pristigle ponude, ali još ne može da otkrije imena preduzeća i iznose novca za koje su spremna da se uhvate posla.

- Komisija sada radi svoj dio posla i pregledava da li su dostavljena sva potrebna dokumenta u skladu sa javnom nabavkom. Očekujem da će do kraja sedmice završiti analizu ponuda. Ugovor o uklanjanju naplatnih kućica biće dodijeljen preduzeću koje bude ispunilo sve uslove i dostavilo najpovoljniju cifru. Za potpisivanje ugovora treba da prođe i žalbeni rok od osam do deset dana - kazao je vršilac dužnosti direktora „Puteva RS“ Nenad Nešić.

Za uklanjanje naplatnih kućica, koje se nalaze na magistralnom putu  Banjaluka - Laktaši, „Putevi RS“ planirali su u budžetu 1,56 miliona maraka, dok je na početku godine za te namjene bilo predviđeno 750.000. Izgradnja kućica koštala je „Puteve RS“ 2,1 milion maraka, što znači da bi ukupan ceh za njihovo postavljanje i uklanjanje mogao iznositi 3,65 miliona maraka, iako ničemu nikada nisu koristile.

Naplatne kućice su postavljene 2013. godine u vrijeme dok je na čelu „Puteva RS“ bio Nedeljko Knežević. Problem je nastao jer su postavljene na magistralnom putu Banjaluka - Klašnice, a ne na autoputu zbog čega nikada nisu puštene u funkciju i nisu donijele ni marku prihoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana