Три фирме спремне за уклањање кућица

М. Ми.
Три фирме спремне за уклањање кућица

Бањалука - Три предузећа пријавила су се на јавни позив „Путева РС“ за уклањање наплатних кућица у Гламочанима код Лакташа, које никада нису пуштене у функцију.

Комисија је јуче отворила пристигле понуде, али још не може да открије имена предузећа и износе новца за које су спремна да се ухвате посла.

- Комисија сада ради свој дио посла и прегледава да ли су достављена сва потребна документа у складу са јавном набавком. Очекујем да ће до краја седмице завршити анализу понуда. Уговор о уклањању наплатних кућица биће додијељен предузећу које буде испунило све услове и доставило најповољнију цифру. За потписивање уговора треба да прође и жалбени рок од осам до десет дана - казао је вршилац дужности директора „Путева РС“ Ненад Нешић.

За уклањање наплатних кућица, које се налазе на магистралном путу  Бањалука - Лакташи, „Путеви РС“ планирали су у буџету 1,56 милиона марака, док је на почетку године за те намјене било предвиђено 750.000. Изградња кућица коштала је „Путеве РС“ 2,1 милион марака, што значи да би укупан цех за њихово постављање и уклањање могао износити 3,65 милиона марака, иако ничему никада нису користиле.

Наплатне кућице су постављене 2013. године у вријеме док је на челу „Путева РС“ био Недељко Кнежевић. Проблем је настао јер су постављене на магистралном путу Бањалука - Клашнице, а не на аутопуту због чега никада нису пуштене у функцију и нису донијеле ни марку прихода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана