Treći paviljon useljiv u subotu

Srna
Treći paviljon useljiv u subotu

Banjaluka - Direktor banjalučkog Studentskog centra „Nikola Tesla“ Zoran Babić izjavio je juče da se već od subote, 23. decembra, studenti mogu useljavati u objekat trećeg paviljona studentskih domova oštećenih u nevremenu prije nekoliko dana, dok se narednih 10 do 15 dana može očekivati sanacija krovova paviljona jedan i dva.

 „U trećem paviljonu se trenutno završavaju radovi na postavljanju krova, koji bi trebao biti pokriven crijepom već u srijedu, a u petak, 22. decembra, će biti završni radovi na čišćenju i sanaciji oštećenih soba“, rekao je Babić na konferenciji za novinare sazvanoj, kako je rekao, zbog raznih spekulacija i netačnih navoda koji su se pojavili u medijima.

Prema njegovim rječima, donesena je i odluka da se maksimalno iskoriste kapaciteti paviljona tri i četiri. Zbog toga što se povećava broj korisnika soba, on je predložio da se smanje cijene smještaja za svakog korisnika tih paviljona, što je podržao i UO Studentskog centra.

„Krizni štab koji je formiran na banjalučkom Univerzitetu će zajedno sa resornim ministarstvom donijeti konačnu odluku kako i na koji način će biti zbrinuti studenti koji se neće moći smjestiti u Studentski centar, jer je situacija na paviljonima jedan i dva mnogo problematičnija, a uspjeli smo zaustaviti dalje propadanje tih objekata“, naveo je Babić.

On je rekao da se u narednih 10 do 15 dana može očekivati sanacija krovova na objektima ta dva paviljona, dodajući da prema informacijama koje ima, ići će se u hitnu sanaciju tih paviljona, gdje je krajnji rok 31. mart naredne godine da se završe svi potrebni radovi.

Babić je rekao da će studentima iz tih paviljona biti ponuđen alternativni smještaj, o čemu će se naknadno donijeti odluka. Kaže da je i Direkcija za obnovu i izgradnju Republike Srpske upoznata sa situacijom u Studentskom centru i trenutno je u fazi procjene šteta, a po dostavi procjenjene štete Vlada će donijeti i odluku kako i u kojem procesu će se štete i sanirati.

Babić je rekao da su rekonstruktivni zahtjevi mogli krenuti nakon prikupljene tehničke dokumentacije, i u skladu sa tim je tek u martu prošle godine dobijena protivpožarna saglasnost da se postepeno može ulaziti u proces rekonstruktivnih radova, u zavisnosti od toga šta Direkcija za obnovu i razvoj predloži.

Poslanik SDS-a u NSRS Srpske Davor Šešić tvrdi da su za poplave u Studentskom centru u Banjaluci odgovorni uprava ovog centra i Civilna zaštita, koji nisu na vrijeme reagovali, kao i da postoji odluka Vlade o rekonstrukciji Studentskog centra i da direktoru ovog centra Zoranu Babiću može biti postavljeno pitanje zašto to nije urađeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana