Trebinjac rekorder po broju neplaćenih kazni

Agencije
Trebinjac rekorder po broju neplaćenih kazni

Bijeljina - Ukupna dugovanja vozača po osnovu neplaćenih saobraćajnih prekršaja premašila su 58 miliona maraka, potvrđeno je iz Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA).

Iz IDDEEA su kazali da dug vozača u Republici Srpskoj iznosi 20.996.735 KM, u Federaciji BiH 34.754.230 KM, a u Brčko distriktu 2.599.716 KM.

Najveći dužnik, prema Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, iz Trebinja je, a duguje čak 62.654 KM.

Slijedi ga dužnik iz sarajevske opštine Stari Grad, koji nije platio kazne u ukupnom iznosu od 58.750 KM.

Na neslavnom trećem i četvrtom mjestu nalaze se dva Brčaka, koji duguju 51.993 KM, odnosno 50.778 KM. Vozač iz Maglaja je “nakupio” kazne u iznosu od 43.124 KM, a iza njega slijede još tri vozača iz Brčkog. Ogroman broj nenaplaćenih saobraćajnih kazni u BiH je višegodišnji problem, a raniji podaci pokazali su da je najviše kazni izrečeno za prekršaje kao što su vožnja bez položenog vozačkog ispita, upravljanje neregistrovanim vozilom, prekoračenje brzine, vožnja u pijanom stanju i slično.

S ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS od juče vrše pojačane kontrole, a poseban akcenat je na brzini vožnje i prisustvu alkohola, droga ili lijekova u organizmu učesnika u saobraćaju. Iz MUP-a napominju da je u prvih šest dana decembra na području Srpske smrtno stradalo pet lica u četiri saobraćajne nesreće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana