Traže smjenu rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a ne znaju da li je kriv

D. K.
Traže smjenu rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a ne znaju da li je kriv

Istočno Sarajevo - Unija studenata RS zatražila je od Senata Univerziteta u Istočnom Sarajevu smjenu rektora Radoslava Grujića zbog, kako su naveli, katastrofalno loših rezultata upisa na fakultete tog univerziteta.

Ovaj upis bi, kako tvrde studenti, neminovno u budućnosti mogao dovesti do urušavanja, a na kraju i do gašenja te obrazovne ustanove. Iz Unije studenata posebno apeluju i da ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević reaguje na novonastalu situaciju. U saopštenju koje je potpisao predsjednik Unije Milan Milišić istaknuto je da će u idućem periodu preduzeti niz aktivnosti na preispitivanju odgovornosti. Međutim, Milišić juče nije znao tačno da odgovori koliko je ukupno studenata ove godine manje upisano u odnosu na prethodne godine.

- Mislim da je to negdje oko 20 odsto lošiji upis nego lani - kaže Milišić.

Ni na pitanje da li smatra da su mladi radije odabrali privatne fakultete ili je generalno manje svršenih srednjoškolaca u RS, Milišić nije imao podatke.

- Nisam ja kompetentan da o tome govorim. Unija će se u idućem periodu tome posvetiti. Uradićemo jedan vid ankete i šta se moglo preduzeti, jer nama su najbitniji studenti - kazao je Milišić.

Grujić juče nije mogao da komentariše ovaj zahtjev studenata za njegovu smjenu, jer je na službenom putu. Javio nam se SMS porukom i poručio da tek u ponedjeljak može da nam iznese svoj stav o cijeloj ovoj situaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana