Траже смјену директора

Д. К.
Траже смјену директора

Бањалука - "Гојковићу, непожељан си, одлази", порука је на вратима Центра за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида упућена директору Драгићу Гојковићу.

Поруку су окачили радници бившег Завода дистрофичара другог дана протеста којим траже смјену Гојковића.

- Имамо само један захтјев, а то је разрјешење директора. Гојковић пријети радницима да су вишак, да ће добити отказе и повећао је цијене смјештаја за 50 одсто - истакао је радник Миодраг Добријевић.

Гојковић је рекао да ниједан навод радника који протестују није тачан.

- Ништа не скривам и њихова прича о мобингу, малтретирању и вријеђању је апсолутна лаж - истакао је Гојковић и позвао надлежне институције да испитају све оптужбе.

Премијер РС Жељка Цвијановић затражила је од Надзорног одбора и управе Центра да обуставе примјену одлуке Надзорног одбора о повећању цијене смјештаја док се о разлозима њеног доношења и плановима пословодства не упозна Влада и заузме одговарајући став.

У Министарству рада и борачко-инвалидске заштите РС рекли су да о статусу директора овог центра одлучује Влада РС и да за сада нису уочени разлози за смјену. Радници су за испуњење захтјева оставили рок до данас, а уколико не буде смијењен, најавили су штрајк глађу и блокирање аутопута.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана