Topli radijatori u Doboju i Prijedoru, banjalučki od subote

ATV
Topli radijatori u Doboju i Prijedoru, banjalučki od subote

Banjaluka - Nema se više šta čekati jer temperatura pada – to su u petak, konačno, shvatili u dobojskoj i prijedorskoj toplani pa su potpalili kotlove i zagrijali radijatore. Dobojlije su to jedva dočekale.

U tamošnjoj toplani se nadaju da grijanje na struju ove sezone, ne bi trebalo da bude opcija. Nabavili su dovoljno uglja i odradili remont, rekonstruisali toplovod pa su spremni i za najveći minus.

"Ugovorena je količina od 44.000 tona što smatramo da bi sasvim bilo dovoljno i da će biti dovoljno bez obzira na iznenađenja kakva se mogu desiti pri samom kraju sezone", rekao je direktor "Gradske toplane" u Doboju Zdravko Petrović.

Banjalučki radijatori su, za razliku od dobojskih i prijedorskih, u petak su hladni. Ipak stiže dobra vijest.

"Mi smo već sada na nogama jer treba malo vremena, sistem je inertan, treba ga pokrenuti. U subotu naši potrošači će imati tople stanove", rekao je direktor Toplane Mićo Milovanović.

Bio bi red, kažu Banjalučani. Već danima je, pogotovo naveče i ujutro, u stanovima pohladno.

Nema veze što je nekoliko dana prije zakonskog termina. Jer temperature, ionako, ne pitaju za pravila. A one će, i narednih dana, biti tolike da hladni radijatori ne dolaze u obzir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana