Тендер за мост на Сави у августу

М. Ми.
Тендер за мост на Сави у августу

Бањалука - Тендер за изградњу моста на ријеци Сави код Градишке, који ће повезати БиХ и Хрватску, биће расписан почетком августа.

Чланови радне групе, коју чине представници двије земље, истакли су јуче да би све активности у вези са припремама за расписивање тендера требало да буду окончане до краја јула и да ће одмах након тога бити и расписан тендер за избор фирме која ће градити мост. На састанку је било ријечи и о формирању комисија које ће бити надлежне за расписивање тендера и надзирати радове.

- За оба поступка предвиђено је формирање двије комисије које ће чинити представници Хрватске и БиХ - саопштено је из Министарства комуникација и транспорта БиХ.

Чланови радне групе су разматрали и динамику испуњавања услова за прибављање грађевинске дозволе за градњу моста. Нови састанак радне групе најављен је за крај априла у Загребу.

Представници РС, БиХ и Европске инвестиционе банке су прије два дана у Бањалуци потписали споразум о додјели гранта за градњу моста на Сави вриједног 6,8 милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана