Tehnički prijem odgodio useljenje

A. J. R. ++
Tehnički prijem odgodio useljenje

Banjaluka - Studenti banjalučkog Univerziteta koji su dobili krevet u drugom paviljonu Studentskog centra "Nikola Tesla" juče ipak nisu uselili u svoje sobe, kako je uprava doma najavljivala, jer objekat nakon renoviranja nije prošao tehnički prijem.

Predsjednik Skupštine studenata SC "Nikola Tesla" Ljubiša Karlica kaže da su time potvrđene njihove tvrdnje da stanari neće biti smješteni u drugi paviljon.

- Pomalo smo razočarani što taj tehnički prijem nije na vrijeme urađen, ali situacija je takva kakva je. Imali smo sastanak sa ministrom prosvjete i kulture RS i direktorom Studentskog centra i oni su uputili zahtjev gradu da to bude što prije završeno kako bi stanari mogli ući u svoje sobe - rekao je Karlica. On je istakao da se svi studenti koji su dobili krevet u domu smještaju u treći i četvrti paviljon, u kojima vladaju velike gužve.

Zamjenik direktora Studentskog centra Zdravko Špirić tvrdi da je uprava svoj dio posla uradila.

- Na tehnički prijem ne možemo uticati. Republička direkcija za obnovu i izgradnju je nadzorni organ i od njih nismo dobili zeleno svjetlo za useljenje, a zbog čega, ne znam. Ja sam ovdje samo da koordiniram smještaj stanara - rekao je Špirić i dodao da će naći prelazno rješenje za 87 studenata koji su izrazili želju da budu smješteni u sobama u drugom paviljonu, koje su za sada namještene starim krevetima i ormarima, dok ne bude izrađen novi namještaj. 

U Republičkoj direkciji za obnovu i izgradnju rekli su da nisu ovlašćeni da daju informacije u vezi sa tehničkim prijemom paviljona, a direktor Studentskog centra Zoran Babić juče se nije javljao na telefonske pozive. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana