Тегелтија: У петак исплата годишњег борачког додатка

Срна
Тегелтија: У петак исплата годишњег борачког додатка

Бањалука - Борачки додатак за прошлу годину биће исплаћен у петак, 30. марта, за шта је издвојено нешто више од 30 милиона КМ, изјавио је министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија.

"Годишњи борачки додатак за 2017. годину биће уплаћен борачким категоријама 30. марта. Сва остала давања за борачке категорије, од бањских лијечења до ортопедских помагала, уредно се измирују", рекао је Тегелтија за РТРС.


Он је истакао да су у оквиру данашњег разматрања Приједлога закона о роковима измирења новчаних обавеза у пословним трансакцијама у Народној скупштини неки посланици говорили ствари које се не односе на ову тачку дневног реда, те да је најдаље отишао посланик Здравко Крсмановић /НДП/ који је некоректно говорио о положају борачке популације.

"Мислим да није добро да се на овај начин говори о тим темама јер је Министарство рада, као ресорно министарство, упознато са датумом исплате тих средстава, као и Борачка организација Републике Српске", истакао је Тегелтија.

Он је нагласио да је Влада Српске измирила све обавезе у вези са мјесечним борачким додатком, укључујући март, а да се годишњи борачки додатак исплаћује у првом кварталу текуће године, што је дефинисано Законом о буџету.

Народна скупштина Републике Српске размотрила је данас Приједлог закона о роковима измирења новчаних обавеза у пословним трансакцијама. Ако су потраживања обезбијеђена, привредници имају рок од 60 дана, док рок без гаранција износи 30 дана.

Неки посланици, попут Здравка Крсмановића из НДП-а, тврдили су да Влада Српске не поштује рокове, те касни у исплати борачког додатка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана