ТВ m:agazin: Нова доза вијести из свијета технологије и науке

M:tel
ТВ m:agazin: Нова доза вијести из свијета технологије и науке

Посљедње мајско издање емисије м:агазин на програму Алтернативне телевизије вас очекује у суботу 28.05.2016. године од 16:15 часова.

Нову дозу вијести из свијета технологије и науке овај пут вам доноси Бранкица Раковић, а између осталог имаћете прилику да видите новитете из Huawei-ја, камеру која вам омогућава да пазите на вашег кућног љубимца и када нисте код куће и посебан дисплеј из Microsoft-а који унапријед зна да ћете га додирнути.

Huawei је поред луксузнијих телефона из Mate и P серије представио и нешто повољније телефоне из едиције под називом Honor, која представља један од најпопуларнијих брендова под окриљем ове компаније. Два модела која су посебно привукла пажњу су Honor 5x и Honor 7. Honor 5x је модеран телефон који долази са екраном величине 5,5 инча и садржи бројне иновативне функције, док Honor 7 краси 5,2-инчни дисплеј и метално кућиште дорађено посебном аир брусх техником, те нуди мноштво мултимедијалних могућности.

Јесте ли се икада запитали шта ваш кућни љубимац ради када остане сам код куће, да ли је тужан и како уопште доживљава ваше одсуство? Камера по имену Furbo прва је на свијету која ће вам помоћи да пазите на вашег пса како би био сигуран када нисте са њим. Ова интерактивна камера вам омогућава да слушате и причате са вашим псом када нисте код куће, али и да му путем апликације на телефону дате посластицу, те да га на тај начин обрадујете.

Научници из Microsoft-а желе унијети занимљиву иновацију на мобилне телефоне када су у питању екрани осјетљиви на додир. Захваљујући „pre.touch sensing“ опцији телефон може предвидјети интеракције, односно осјетити прсте корисника који се налазе пар центиметара изнад екрана. У компанији вјерују да ће ова корисна функција своју примјену пронаћи у апликацијама попут Office-а, игрању игрица, а можда би заувијек могла и ријешити проблем отисака прстију који остају на екранима мобилних телефона.

m:tel – имате пријатеље!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана