Svjedok tvrdi da je pod prisilom potpisao zapisnik o zločinima Veselijeve

Srna
Svjedok tvrdi da je pod prisilom potpisao zapisnik o zločinima Veselijeve

Sarajevo - U nastavku suđenja Elfeti Veseli i Sakibu Haliloviću za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića kod Zvornika, zaštićeni svjedok odbrane “O-1” tvrdi da je 1992. godine, kako kaže, pod prisilom potpisao zapisnik o saslušanju o zločinima optužene Veseli.

“Ovaj dokument prvi puta sada vidim, nikada mi nisu dali da pročitam, niti znam šta tu piše. Nisam ga dobrovoljno potpisao”, rekao je zaštićeni svjedok.


Advokat Veselijeve, Mirna Delalić pročitala je nekoliko odlomaka ovog zapisnika, među kojima je i dio u kome se navodi da su Naser Orić, izvjesni Muha i Elfeta Veseli “na mostu poklali pet srpskih vojnika”, na što je svjedok rekao da nikada nije izjavio ništa slično, prenosi Birn.

Svjedok je ispričao da je s njim u zarobljeništvu u Zvorniku bio i Mujo Omerović, od kojeg, kako tvrdi, nikada nije čuo da spominje Veselijevu.

Tužilaštvo BiH je sredinom decembra prošle godine kao materijalni dokaz uložilo zapisnik o saslušanju Muje Omerovića iz 1993. godine u kojem je on naveo da mu je poznato da je ubijen dječak Slobodan Stojanović, za šta se tereti Veseli.

Tužilaštvo BiH tereti Elfetu Veseli da je kao pripadnik Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica, u drugoj polovini jula ili prvoj polovini avgusta 1992. godine ubila dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića u naselju Bajrići-Novo Selo, na području Kamenice.

Prema optužnici, ona je na najsvirepiji način ubila dječaka tako što mu je, dok je bio na biciklu, prišla sa leđa i zaklala ga nožem.

U optužnici je navedeno da je Sakib Halilović, koji je bio komandant Diverzantskog voda, znao da je njegova podređena počinila ovo krivično djelo, ali da nije preduzeo neophodne mjere da bude kažnjena.

Nastavak suđenja zakazan je za 6. jun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana