Шведски институт нуди 335 стипендија

М. Л.
Шведски институт нуди 335 стипендија

Бањалука - Студенти из РС и БиХ који желе постдипломске студије да наставе у Шведској, могу се пријавити за стипендије које талентованим студентима додјељује Институт из ове земље.

Шведски институт ће додјељивати стипендије за талентоване студенте из одабраних земаља у академској 2017/18. години, за мастер или докторске студије, а заинтересовани се могу пријавити до 16. јануара.

- Стипендија покрива трошкове живота и студирања, те осигурање, а биће додијељено око 335 стипендија - наведено је у конкурсу који је објављен на интерент страници Шведског института.

У Институту истичу да је циљ пружити боље услове школовања стипендистима, а идеални кандидати су млади са академским квалификацијама, који имају искуство у лидерству и идеје како знање стечено кроз овај програм у Шведској да искористе у својој земљи. У конкурсу је наведено да ће приоритет бити дат кандидатима који одаберу студијске програме са нагласком на родну равноправност, одрживи развој, демократију, људска права и смањење сиромаштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана