Svečanom akademijom obilježeno 25 godina rada Republičkog pedagoškog zavoda

Srna
Svečanom akademijom obilježeno 25 godina rada Republičkog pedagoškog zavoda

Banjaluka - Svečanom akademijom večeras je u Banjaluci obilježeno 25 godina rada i razvoja Republičkog pedagoškog zavoda.Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević istakao je da je 25 godina rada Republičkog pedagoškog zavoda značajan jubilej i za obrazovni sistem u Srpskoj.

„Ova ustanova učestvuje u izradi nastavnih planova i programa, obrazovanju i stručnom usavršavanju nastavnika. U narednom periodu se očekuje da Republički pedagoški zavod predloži nastavne planove i programe kojima će biti dodatno unaprijeđen sistem obrazovanja“, rekao je novinarima Malešević.


On je naglasio da će, ukoliko budu ispunjeni zacrtani ciljevi, Srpska imati najkvalitetnije obrazovanje u BiH.

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović ocijenio je da se ovaj zavod nalazi u temeljima Republike Srpske.

„Ponosni smo na činjenicu da smo nastali kada i Republika Srpska i da smo svih ovih godina učestvovali u mnogim promjenama u obrzovnom sistemu. Tu prije svega mislim na uvođenje devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja, te novih nastavnih planova i programa“, kaže Damjanović.

On je naveo da bi u ovoj školskoj godini u Srpskoj trebalo da bude uvedena mala matura.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je, povodom 25 godina rada, Republički pedagoški zavod Ordenom Njegoša drugog reda za izuzetne zasluge u obrazovnom, kulturnom i duhovnom razvitku Republike Srpske.

Svečanoj akademiji prisustvovali su izaslanik predsjednika Republike Srpske, ministri u Vladi Srpske, zvanice iz javnog i društvenog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana