Свечаном академијом обиљежено 25 година рада Републичког педагошког завода

Срна
Свечаном академијом обиљежено 25 година рада Републичког педагошког завода

Бањалука - Свечаном академијом вечерас је у Бањалуци обиљежено 25 година рада и развоја Републичког педагошког завода.Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић истакао је да је 25 година рада Републичког педагошког завода значајан јубилеј и за образовни систем у Српској.

„Ова установа учествује у изради наставних планова и програма, образовању и стручном усавршавању наставника. У наредном периоду се очекује да Републички педагошки завод предложи наставне планове и програме којима ће бити додатно унапријеђен систем образовања“, рекао је новинарима Малешевић.


Он је нагласио да ће, уколико буду испуњени зацртани циљеви, Српска имати најквалитетније образовање у БиХ.

Директор Републичког педагошког завода Предраг Дамјановић оцијенио је да се овај завод налази у темељима Републике Српске.

„Поносни смо на чињеницу да смо настали када и Република Српска и да смо свих ових година учествовали у многим промјенама у обрзовном систему. Ту прије свега мислим на увођење деветогодишњег основног образовања, те нових наставних планова и програма“, каже Дамјановић.

Он је навео да би у овој школској години у Српској требало да буде уведена мала матура.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик одликовао је, поводом 25 година рада, Републички педагошки завод Орденом Његоша другог реда за изузетне заслуге у образовном, културном и духовном развитку Републике Српске.

Свечаној академији присуствовали су изасланик предсједника Републике Српске, министри у Влади Српске, званице из јавног и друштвеног живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана