Свечана академија поводом 120 година рада бањалучке Гимназије

Срна
Свечана академија поводом 120 година рада бањалучке Гимназије

Бањалука - У Бањалуци је вечерас одржана свечана академија поводом 120 година рада бањалучке Гимназије под слоганом "Било, јесте и биће".

Министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић рекао је да Српска може опстати и развијати се само као друштво знања.

"Гимназија има важну улогу не само у знању као учењу различитих дисциплина, већ и у оплемењивању људи, откривању и његовању њихових вјештина", рекао је Комић новинарима, након што је присуствовао свечаној академији.

Комић, који је прије 40 година био матурант бањалучке Гимназије, каже да је знање које је стекао у овој школи одиграло важну улогу и на неки начин опредијелило његов животни пут.

Директор бањалучке Гимназије Зоран Пејашиновић рекао је да ова школа има много енергије, елана, знања и љубави.

Пејашиновић је рекао да Гимназија данас има 1.247 ђака и више од 120 запослених.

Бесједник на свечаној академији био је Коља Мићевић, бивши гимназијалац.

"Гимназијалац је посебна врста ученика. Он је студент прије студента. То је за мене један појам и ја се још у души осјећам гимназијалцем", рекао је Мићевић.

Осим министра Комића, свечаној академији су присуствовали некадашњи ученици бањалучке Гимназије бивши предсједник Српске Драган Чавић, бивши замјеник министра иностраних послова БиХ Ана Тришић-Бабић, те амбасадор Француске у БиХ Клер Бодони, генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић, директори гимназија из Новог Сада и Новог Места, угледни научни и јавни радници, представници републичких и градских институција и културних установа, ученици и професори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана