Sve više mališana oboljelih od tumora

S. Đ. - D. S.
Sve više mališana oboljelih od tumora

Banjaluka - Broj malignih oboljenja kod djece u RS je u porastu, a podaci Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS pokazuju da svake godine na Odjeljenje dječije onkologije u Univerzitetskom kliničkom centru RS bude primljeno između 25 i 50 novooboljelih mališana.

Ovo je istaknuto na svečanoj akademiji "Za hrabra mala srca", koja juče, povodom Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti, održana u banjalučkom Banskom dvoru Kulturnom centru. Šef Odjeljenja hematoonkologije UKC RS Jelica Predojević-Samardžić je rekla da nema preciznih podataka o tome koliko godišnje ima novooboljele djece u Srpskoj, ali da broj oboljelih ne pada.

Ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević je kazao da djecu koja borave u Roditeljskoj kući u Banjaluci podučavaju nastavnici iz najbližih škola, da ne bi morali, dok su na liječenju, izostajati čitavu godinu i polagati ispite naknadno.

I drugi učenici, koji su na dužem kućnom ili bolničkom liječenju, više neće morati nadoknađivati propušteno gradivo, jer će od naredne školske godine i za njih biti organizovana nastava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana