Све спремно за највећу дјечију журку у региону

М. Л.
Све спремно за највећу дјечију журку у региону

Бањалука - Све је спремно за 26. Ђурђевдански фестивал, највећу и најбољу дјечију журку у региону, а већ сутра свих 19 учесника требало би да стигну у Бањалуку гдје их очекују бројне активности прије него што изађу на позорницу.

Нове ђурђевданске звјездице из Републике Српске, БиХ, Србије, Црне Горе, Словеније, Хрватске и Русије ове године отпјеваће 16 нових хитова.

- Већ 9. маја очекује их мноштво обавеза везаних за финале Фестивала дјечије пјесме. Тога дана у 10 часова сви малишани учествоваће на конференцији за медије уочи финала фестивала, а затим иду у посјету градоначелнику Бањалуке Игору Радојичићу - истакли су у Радио-телевизији РС, која је организатор фестивала.

Тог дана од 12 до 14 часова одржаће се ревијални концерт у Музичком павиљону “Стакленац” гдје ће учесници представити своје вокалне могућности публици, док их у поподневним часовима очекује техничка проба у Спортској дворани “Борик”.

- Генералне пробе планиране су 10. маја пред финални наступ који почиње у 20 часова. Ове године тим Ђурђевданског фестивала спремио је мноштво изненађења за публику, тако да су водитељи и домаћини на фестивалу глумачки пар Ненад Окановић Оки и Бојан Ивковић Боки, а предсједница жирија и гост ревијалног дијела фестивала је пјевачица Јелена Томашевић - навели су организатори.

Улазнице за Ђурђевдански фестивал могу се купити у Спортској дворани “Борик” и на портирници РТРС-а, а као и претходних година коштају једну марку и сав приход иде у хуманитарне сврхе. Ове године у хуманитарни фонд улази и сав приход РТРС-а од гласања за награду публике, а коме ће новац из хуманитарног фонда бити додијељен одлучује управо побједник, односно у случају дуета побједници СМС гласања.

- Не заборавите гласати за своје фаворите и припремите се за финално вече  да заједно пјевамо и плешемо, а све композиције и учеснике овогодишњег фестивала, као и правила за гласање за награду публике могу се наћи на “Фејсбук” страници Ђурђевдански фестивал, као и на сајту дјеца.ртрс.тв - истакли су организатори.  За све који не могу доћи у Бањалуку, као и претходних година РТРС је омогућио директан пренос на првом програму.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана