Свађе »отјерале« директора зворничке болнице

Данијела Стоканић
Свађе »отјерале« директора зворничке болнице

Бањалука - Влада Српске јуче је разријешила дужности директора зворничке болнице Милорада Дрљевића због нарушених међуљудских односа у овој здравственој установи, а на његово мјесто је као вршилац дужности постављен Јован Окук.

Министар здравља и социјалне заштите РС Драган Богданић истиче да је Дрљевић у протеклом периоду добро водио болницу до уназад неколико мјесеци, када је очигледно из неког разлога дошло до поремећених међуљудских односа. Због чега је, каже, одређен број колега напустио ову здравствену установу, а на лошу ситуацију су се пожалиле борачке, синдикалне и друге организације.

- Цијенили смо да ако дође до тога да останемо без најквалитетнијег љекарског кадра, иако је болница у Зворнику стабилна здравствена установа, може доћи и до других несагледивих посљедица -  истакао је Богданић.

Додао је да су оцијенили да је појединац увијек мање битан од цјелокупног система и одлучили да именују Окуку за в.д. директора ове здравствене установе.

- Очекујем да ће Дрљевић наставити сарадњу и помоћи новом директору у вршењу менаџерске дужности. Такође, надам се да ће заједно настојати да се исправе девијације које су се десиле, односно да се стање међуљудских односа поправи у овој здравственој установи - рекао је Богданић.

Дрљевић каже да је остао затечен информацијом о својој смјени, тврдећи да нема никаквих проблема међу запосленима.

- У неформалном разговору сам чуо за смјену, али мислио сам да је то дезинформација, због чега очекујем од запослених да се огласе - рекао је Дрљевић и додао да је од нас чио да су у болницу нарушени међуљудски односи.

Спреман је, каже, да се у болници обави анкета, јер је сигуран да би 95 одсто запослених рекло да радна атмосфера никад није била боља и да све беспријекорно функционише.

- Никад ми нико од одговорих и запослених није скренуо пажњу да су нарушени међуљудски односи - каже Дрљевић.

Троје љекара специјалиста, два хирурга и гинеколог напустили су зворничку болницу, дали отказ и свој пословни ангажман наставили у болници у Милићима. У синдикалној организацији болнице су тврдили да су откази посљедица мобинга који су трпјели радници, док је Дрљевић одбацивао ове наводе истакавши да је разлог одласка љекара боља финансијска понуда.

Пословање

Према ријечима Милорада Дрљевића зворничка болница је једина у Српској која у посљедњих пет година позитивно послује и која нема неизмирених обавеза према држави.

- Осим тога, ова болница незимирених обавеза нема ни према запосленима, што није случај са другим здравственим установама у Српској - казао је Дрљевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана