Сва кривична дјела у Источном Сарајеву биће расвјетљена

ATV
Сва кривична дјела у Источном Сарајеву биће расвјетљена

Источно Сарајево - Ни једно кривично дјело на подручју Источног Сарајева неће остати нерасвјетљено, поручује то први човјек Полицијске управе Бранимир Шеховац. МУП Републике Српске спреман је да сарађује са свим агенцијама како би дошли до починиоца најтежих кривичних дијела која су се десила на територији Сарајевско-романисјке регије. Агенција за форензичка испитивања и вјештачења биће укључена у многе случајеве, поручено је то са данашњег састанка.

“Све у циљу расвјетљавања многих кривичних дијела, посебно у оном смислу гдје ова Агенција спроводи разне врсте вјештачења по налогу судова И тужилаштава, али конкретно која су извршена на подручју Источно Сарајево”, каже Бранимир Шеховац, начелник ПУ Источно Сарајево.

“Мислим да пуно можемо да помогнемо и у смислу истраге и у смислу судских поступака послије саме истраге”, каже Неђо Којић, директор Агенције за форензичко истраживање и вјештачење.

Појачане мјере и радње у Источном Сарајеву већ су на снази. Специјална јединица МУП-а Републике Српске даноноћно провјерава и контролише возила и лица, а све с циљем побољшања безбједности на подручју Града Источно Сарајево. За двије седмице, Град ће бити домаћин највећем спортском догађају у 21. вијеку - Европском олимпијском фестивалу младих. МУП Републике Српске, прије пар мјесеци формирао је штаб за обезбјеђење три локације на Јахорини, Двориштима и у Палама, гдје ће бити спортска борилишта.

“Тај догађај мора бити добро обезбјеђен и данас смо управо о томе разговарали и добили смо подршку од Полицијске управе, што смо и очекивали да ћемо на задовољство свих, сигурно одговорити у сваком сегменту, а посебно у безбједносном”, каже Ненад Вуковић, градоначелник Источног Сарајева.

Посебне мјере безбједности биће на затварању манифестације у Источном Новом Сарајеву. Град Источно Сарајево тада ће обезбјеђивати неколико хиљада припадника Специјалних јединица МУП-а Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана